Regina: Galeasen Regina var den 9 december 1963, på resa från Stockholm till Kalmar. Där skulle hon genomgå den sista delen av ombyggnaden till fritidsfartyg. Ombord fanns ägarna, makarna Blomberg. Vädret var bra, men dyningen var ganska grov efter en tidigare storm. I norra Kalmarsund upptäcktes att hon läckte i förskeppet. Situationen blev snabbt värre när länspumpen slutade att fungera. Vid 22-tiden sände man upp nödraketer och satte kurs mot Sandvik. Raketerna observerades från land och av ett fartyg i sundet. Fartyget gick upp till haveristen, lyste med strålkastaren, blinkade sedan ett par gånger och fortsatte därefter sin färd utan att undsätta de nödställda! När Åke Karlssons fiskebåt från Persnäs slutligen kom till undsättning, låg Regina redan i marvatten. Strax därefter sjönk hon.
Regina ligger på 26 m djup mellan Sandvik och Dämman. Skrovet är intakt och en av masterna är fortfarande upprest. Regina på 90 ton dw, 34 m lång och 6,5 m bred, byggdes 1908 i Bohuslän.
Vraket efter Regina hittades av Long Island Divers-Ölands Dykcenter 2002, med hjälp av den side scanner sonar som ingick i utrustningen ombord på DF Midland.